Vrátí se bývalý náměstek podniku Restaurace a jídelny, pan Paroubek, do vrcholné politiky?

Já jsem přesvědčen o tom, že ano, jeho čas totiž opět přichází. A pokud dokáže tuto příležitost náležitě využít...

Především musím napsat, že bez ohledu na moji politickou orientaci, (kterou Vám nebudu prozrazovat) se mi pan Jiří Paroubek příliš nelíbí. A to ani jako chlap, ani jako politik. Ale na druhou stranu, pokud si ho vezme tak pěkná a inteligentní žena, jakou je jeho současná manželka, tak na něm musí být určitě něco více, než jen sexy mozek.

Co se týká eventuálního návratu pana Paroubka do politiky… Já osobně si myslím, že takový člověk tam skutečně v současné době chybí. Ano, měl by tam být. Jeho zvučný hlas, jeho sebevědomí, jeho autorita, to vše tam nějakým způsobem chybí. A myslím si, že na současné politické scéně skutečně má co pohledávat a má jí co dát. Současná politická scéna samozřejmě není o nic horší a ani o nic lepší, než ta minulá. Nakonec my jsme v naší republice tací, že si stále na vše stěžujeme a jistě si stále stěžovat budeme. Ale myslím si, že by to pan Paroubek dokázal nějakým způsobem rozproudit. Že by mohl dokonce i svým způsobem sociální demokracii (upozorňuji, že nejsem sociální demokrat) pozdvihnout.

Jiří Paroubek, člověk s vysokým sebevědomím, výborný, nepřeslechnutelný a nepřehlédnutelný řečník a populista, na současné politické scéně opravdu chybí. A to on určitě ví. Však nyní působí dojmem, že dále to již v této naší zemi bez něj nepůjde a že se jej nemůžeme dočkat.

Pražská buňka ČSSD sice dopředu ohlásila, že případnou přihlášku pana Paroubka nepřijme, ale co to znamená? Hlavně, že jiných nabídek je dost. A abych nezapomněl, pokud by se prý vrátil jako řadový člen, byl by přijat. Ovšem, to si myslím nedovede představit ani pan Paroubek a snad ani občané této země. Buď do toho jít naplno a hned zpět na vrchol, nebo raději zůstat doma.

Nedávno pan Paroubek ČSSD kritizoval a doporučoval, ať si najde nové vedení. Že by již tehdy myslel právě na sebe? Je pravdou, že preference ČSSD jsou nic moc a že by jí vedení právě Jiřího Paroubka mohlo prospět.

Dokonce si myslím, že pokud by se ucházel o post prezidenta, bylo by to zajímavé. A hlasů by měl jistě dost. Ba možná více, než by mnozí z nás očekávali. A to, že by do politické scény vrazil jakýsi pomyslný klín, a myslím, že by to byl pořádný klín, by rozhodně nemuselo být na škodu.

Tak copak nás asi v příštích týdnech a měsících čeká? Jakpak se naše politická scéna vyvrbí?

Tedy vzhůru do boje a k výšinám, pane Paroubku!

Autor: Jan Paroubek | úterý 20.12.2016 16:46 | karma článku: 16,57 | přečteno: 794x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,30

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,45

Jan Paroubek

Poslanec Lubomír Volný

27.9.2021 v 16:45 | Karma: 15,12

Jan Paroubek

Nejstrašnější sen

7.8.2019 v 17:03 | Karma: 7,50

Jan Paroubek

Nenadávejte na naše nemocnice

22.7.2019 v 17:11 | Karma: 18,70

Jan Paroubek

Nejsem gay, jsem jenom natydlej

27.3.2019 v 15:52 | Karma: 22,54
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1123x
Klapky dolů z očí. Nebuďme nevšímaví k dění kolem nás. Zapojme se, ať je svět lepší. Potřebuje to.

Seznam rubrik